Friss hírek

2024. január 30.18:10

Most tényleg megzsarolhatják a magyar kormányt

Önmagában az a tény, hogy készült egy dokumentum Magyarország gazdasági kilátásairól, annak gyengeségeiről, amiből aztán részletek jelenhettek meg a Financial Timesban, jelzi, hogy a dolgok mostani állása a magyar kormány számára semmiképpen sem kedvező. A helyzet fokozódik a február 1-jei uniós csúcs előtt.

Jött egy nem túl jó hír Németországból

Németország hazai összterméke 0,3 százalékkal csökkent a tavalyi negyedik negyedévben szezonális és naptári kiigazítással a harmadik negyedévhez képest a német statisztikai hivatal, a Destatis kedden ismertetett előzetes számítása szerint.

KRÍZIS: a magyar orvosok 42%-a 10 éven belül nyugdíjas korú

Hiába dolgozták végig az életüket, utánpótlás híján nyugdíjasként is munka várja a magyar orvosokat. Meglepő módon mégsem nálunk a legnagyobb a baj. Mi történt? Egyre öregebb az orvostársadalom Magyarországon – írta meg a g7.hu az OECD statisztikáira hivatkozva. Egész Európában tapasztalható az elöregedő orvostársadalom problémája, a legégetőbb hel

Vereséget nem ünnepeltek még úgy, mint egy izlandi halászfaluban

A 369 lelkes Hellissandurban a helyi kultúrház vezetője eltökélte, hogy beteljesíti édesapja vágyálmát: megszervez egy futballcsapatot, amelyik hazai pályán játszik meccset az Izlandi Kupában. Jégbe fagyott tündérmese eltökélt, sörhasú férfiakról, vulkáni tufába vájt futballpályáról, és a közösség erejéről, amely lehetővé teszi a lehetetlent.