Friss hírek

2024. április 3.06:36

Örökre megváltozik a világ: 2024 lehet az eddig ismert valóság vége

Ezekben a napokban, hónapokban, években veszítjük el azt a képességünket, hogy megállapítsuk, mi igaz és mi nem. Ugyanis a generatív mesterséges intelligencia (AI) által megalkotott képek és videók lassan átlépik – ha még nem lépték át – azt a pontot, ahol már nem hihetünk a szemünknek. Az AI generált világ le fogja bontani a társadalom valóságérzé

Disney: 26 milliárd forint a szavazatokért

Szokatlanul kemény harc indult a Disney igazgatósági pozícióiért. A részvényesek szerdán döntenek majd a jelöltekről, három egymással vetélkedő lista közül választhatnak. Az egyes érdekcsoportok tízmillió dollárokat költenek a szavazatok megszerzésére.

Katar a pénzügyi innováció élére állna a régióban

A fintech szektor rohamos fejlődése és az online fizetések iránti növekvő igény világszerte átalakítja a hagyományos banki szolgáltatásokat. Katar, a digitális fizetési infrastruktúra fejlesztésére irányuló törekvéseivel fontos mérföldkőhöz érkezett e téren. A Katari Központi Bank (Qatar Central Bank, QCB) hivatalosan is bejelentette a Himyan betét

Óriási bajban a Tesla, rég volt ekkora mínuszban Elon Musk cége: megnyerte a csatát a BYD?

Az év első negyedévében a Tesla autókiszállításai jelentős, több mint 8%-os visszaesést produkáltak az előző év azonos időszakához képest, amit a vállalat európai gyárát ért tűzeset, globális szállítási problémák és egyéb kihívások okoztak, ami elemzők szerint a cég számára rendkívül nehéz időszakot jelent - írta meg a BBC.

Kártevőkből készít whiskyt egy szeszfőzde

Kreatív módon csökkenti az invazív fajnak számító parti tarisznyarákok számát egy szeszfőzde az Egyesült Államokban. Whiskyt készítenek belőle, ráadásul nem is az alsó polcos kategóriába tartozót.