Friss hírek

2024. május 11.18:17

Mit lehet szeretni a hetvenes évek házain?

Ezen a hétvégén a Budapest100 – az évente megnyíló, fővárosi házak ünnepe – központi témájának választotta a hetvenes évek építészetét. A Heti Fortepan ezúttal ennek a korszaknak az építészetét idézi fel, méghozzá az idén 75 éves KÖZTI fotóarchívumának segítségével.

Az éj leple alatt csapott le az ukrán hírszerzés - Lángokban a Lukoil olajfinomítója

Az ukrán hírszerzés drónjai 2024. május 10-11. éjszaka támadást hajtottak végre a volgográdi régióban található, Lukoil tulajdonában lévő olajfinomító ellen. Bár a károk pontos tisztázása még folyamatban van, a hírszerzés jelentése szerint több fontos létesítményt is találatok értek - írta az Ukrajinszka Pravda.

Ostrom alatt Harkiv

Új frontot nyitottak az oroszok a háborúban, amikor páncélos szárazföldi támadást indítottak pénteken Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv közelében. Szakértők szerint Harkiv eleste súlyos katonai és politikai veszteséget jelentene az ukrán vezetés számára. A háború elején az oroszok már megpróbálták egyszer bevenni a várost, sikertelenül.

Bevásároltak luxusautókból a magyar szupergazdagok: S-Merci és Jákob Zoli Ferrarija a toplistán

Már legalább 5-en követték Jákob Zoltánt, és szavaztak a 200 milliós Ferrari-terepjáróra - derült ki a forgalomba helyezési adatokból. Más hazai gazdagok a Lamborghinire esküsznek, ebből sportkocsi és SUV is magyar rendszámot kapott január is április között. A klasszikus luxusautók között még mindig az S-Merci a sláger.

Ami a palesztin ügyben a híradókból kimarad – Klasszis Klub N. Rózsa Erzsébettel

A Hamász terrortámadása nyomán indult izraeli hadműveletek óriási civil áldozatokkal járnak, ami Izrael és szövetségesei megítélését is súlyosan károsítja. A küzdelem valójában a területért folyik. Gáza nagy része romokban hever, a megszállt Ciszjordániáról és Kelet-Jeruzsálemről Izrael nem mond le – a hatmillió palesztinnak ezért továbbra sem

A Freiburg elbúcsúztatta Szalai Attilát

A Freiburg-Heidenheim bajnoki előtt - amely az idény utolsó hazai találkozója a Freiburgnak - a helyi műsorközlő és a hazai drukkerek elbúcsúztatták Szalai Attilát, biztosra vehető tehát, hogy a magyar válogatott védője az idény végén, kölcsönszerződése lejárta után távozik a csapattól.

A Benficát is megjárt fiatal játékos az NB I egyik legtöbbet cselező támadója

Molnár Rajmund már az első NB I-es szezonjában képes volt – ha csak időszakosan is – beverekedni magát az MTK kezdőcsapatába. Nem egyszerű feladat ez olyan rutinos játékosok mellett, mint Stieber Zoltán, Németh Krisztián vagy Bognár István. Utóbbi kettő ráadásul ihletett formában futballozza végig az idényt, ami különösen megnehezíti a helyükre pál