Friss hírek

2024. június 9.07:20

Városok, ahol már nyert is a Fidesz

Főleg Pest megyében találni olyan városokat, ahol a Fidesz nem – vagy nem ez a néven – száll harcba a polgármesteri posztért. Az idén is vannak azonban olyan 10 ezresnél népesebb városok, ahol érvényesül a Csak a Fidesz! jelszó, és kihívója sincs a kormánypárti polgármesternek.

Teljesült Zelenszkij egyik legnagyobb álma: megkapja Ukrajna a világ egyik legjobb vadászgépét

Emmanuel Macron francia államfő csütörtök este váratlanul bejelentette, hogy majd két évnyi hallgatás után mégis eleget tesz Ukrajna kérésének és átad néhány Mirage 2000-es vadászbombázót Kijevnek. A francia Dassault által fejlesztett gépnek az ukrán pilóták valószínűleg örülni fognak, hiszen a NATO egyik legjobb negyedik generációs vadászbombázójá

Megmentették a világ leggyorsabb madarát

A vándorsólyom fiatalok most tanulnak repülni és a viharban egyikük elsodródhatott, szülei nem találták meg, nem tudtak táplálékot vinni számára, hogy legyen ereje visszaszállni a testvéreihez.

Százmilliók vonulnak ma urnához egész Európában: mutatjuk a téteket

Az EU tagállamok többségében a mai napon tartják az európai parlamenti választásokat, így több százmillió választópolgár járul az urnákhoz, hogy meghatározzák az EU-s közgyűlés összetételét. Összesen várhatóan 361 millió ember fog szavazni a négynapos ciklus alatt, amely vasárnap 23 órakor ér véget, amikor az olasz urnák bezárnak. Az Európai Parlam

Ezt jelentik a szavazólapok színei

A választáson, attól függően, hogy hol szavaz, egy, két, három, négy vagy öt szavazólapon adhatják le szavazataikat. Így lehet könnyen megkülönböztetni azokat.