Friss hírek

2024. július 8.06:31

Jó hírt kaptak a nyugdíjra gyűjtögetők

Az önkéntes nyugdíjpénztárak működési költsége egyre alacsonyabb – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A klasszikus díjterhelési mutató 2023-ban átlagosan 0,69 százalékra csökkent az előző évi 0,72 százalékról. Az Azénpénzem kalkulátora is azt mutatja, hogy a magasabb összeggel takarékoskodók jobban járhatnak.

Egyre szebb a magyar inflációs kép

Júniusban is a jegybanki célsávon belül, vagyis 4% alatt maradhatatott az éves drágulás üteme Magyarországon: a Portfolio által megkérdezett szakértők előrejelzései alapján 3,9%-os inflációt közölhet holnap a Központi Statisztikai Hivatal. Az elemzők egyre szebb pályát látnak az év második felére.

354,9 millióért vesz magyar csodazongorákat az állam, hogy elajándékozza őket

Három koncertzongorát és két, a Bogányi-zongorák első modelljeként ismert hangszert vásárol az állam. Nem ez az első alkalom, hogy közpénzből vesznek abból a zongorából, amelynek kifejlesztésére is százmilliókat adtak az államkasszából. A cég tavaly nagyon jól teljesített – még úgy is, hogy az utóbbi években a számok alapján csak 1-2 hangszert sike

Csütörtöktől akár 40 fok is lehet

Hétfőn egy hidegfront érinti hazánkat, amely záporokat, zivatarokat okozhat, ám lehűlés nem követi majd a frontot. Sőt, a hét végéig tovább melegszik majd a levegő.