Friss hírek

2024. július 26.06:48

Most aztán tényleg reszkethetnek az online csalók?

Több menetben igyekeznek hatékonyan fellépni a gombamód szaporodó online csalások ellen. Augusztus elsejétől újfajta zárolási, bejelentési eljárás jön. A következő év elején a banki informatikai rendszerekkel szemben támasztanak szigorúbb követelményeket, a jövő nyáron pedig elindul egy visszaéléseket szűrő rendszer.

Másodszor is elkérte Nagy Márton a bankok 1300 milliárdját, de úgy néz ki, megint nem fogja megkapni

Több mint egy éve már, hogy Nagy Márton miniszter kijelentette: 1300 milliárd forinttal több állampapírt kell venniük a bankoknak, cserébe a felére csökkenthetik az extraprofitadójukat. A tavaly még 200 milliárd feletti extraprofitadó idén le is feleződött, ám a bankok mindössze átrendezték az állampapír-portfóliójukat, az erről szóló rendelet szöv

Szó szerint arany fog hullani az égből

Az aszteroidák, kisbolygók a tudósok szerint értékes és ritka fémeket rejtenek, amelyeket érdemes lehet a Földre juttatni vagy az űrben felhasználni. De rengeteg kérdés és probléma merül fel, nem világos, mikor lesz ez rentábilis. Nagy előny, hogy a hasznosításuk nem rombolná bolygónk élővilágát sem. Az ágazatba már ma is be lehet fektetni.

A legjobb szúnyogriasztók

A nyár beköszöntével nem csak a meleg napok és hosszú esték érkeznek meg, hanem a szúnyogok is. A szúnyogszezon ráadásul évről évre egyre durvább, és az apró vérszívók nem csak bosszúságot, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelenthetnek, szóval nem árt vigyázni. Mutatjuk a legjobb szúnyogriasztókat.