Tech hírek

2023. augusztus 14.16:10

Ez most a 10 legkeresettebb telefon

A Samsung Galaxy A54 újra a GSMArena trenddiagramjának élén áll. Miután legutóbb a harmadik helyre esett vissza, az év legnépszerűbb telefonja a 32. héten ismét az első helyre került. Mögötte a Galaxy S23 foglalja  második helyet, míg a Redmi Note 12 és a Note 12 Pro a 3-4. helyre pozícionálták magukat. Az Infinix GT 10

Könnyebb meghekkelni a műholdakat, mint gondolná

Nincs szükség millió dolláros felszerelésre, és programozó zseninek sem kell lenni ahhoz, hogy valaki bele tudjon piszkálni egy alacsony Föld körüli pályán keringő műhold működésébe. "Talán nem volt a legjobb ötlet megtartani ezt az előadást", jegyezte meg Johannes Willbold, a bochumi Ruhr Egyetem PhD-hallgatója, miután azt ecsetelte a las vegas-i

Adatalapú gondolkodás és AI lehet az OTP új cégének titka

Az OTP Bank új webshop üzletágat indított fizz.hu néven, a digitális kereskedelem területén történő dinamikus növekedés támogatására. A fizz.hu számára kulcsfontosságú lesz az adatvezérelt gondolkodás és az ezt támogató digitális ökoszisztéma, amihez a JabJab csapatát választotta partnernek.

A legjobb gyerek okosórák 2023-ban

Ha nem szeretnéd, hogy a gyereked telefont vigyen az iskolába, akkor érdemes más megoldás után nézned. Összegyűjtöttük a legjobb okosórákat, segítségükkel kapcsolatban lehettek egész nap, és azt is tudni fogod, éppen merre jár a gyerkőc.

Ha ez becsipog a telefonján, figyeljen oda: jelezni fog a Google, ha valahol a neten felbukkantak az adataink

Kiszivárgott e-mail-cím, telefonszám vagy webcím – kérvényezhetjük azon oldalak törlését a Google keresési találatai közül, amelyek illetéktelenül tartalmazzák ezen adataink valamelyikét. Ami még fontosabb: most már jelezni is képes lesz az érintettnek a rendszer, ha valahol a neten felbukkant egy érzékeny adat róla.

Kobotok és mobil robotok a hatékonyság új szintjén

Az Amr-ek (autonomous mobile robot) és a kobotok az ipari automatizálás fejlődésének jelentős katalizátorai. A legnagyobb előnyeik közé az állásidő csökkentése, a felszabadult munkaórák száma, illetve az átlátható, jól skálázható és folyamatosan optimalizálható anyagáramlás sorolható.