Friss hírek

2021. március 19.07:28

Nincs is olyan messze a 400 forintos euró?

Ha a korábbi évek tendenciáját nézzük, akkor erre a következtetésre juthatunk. Az elmúlt egy évre visszatekintve viszont már bízhatunk abban, hogy a 370-es szint fölé nem megy a hazai fizetőeszköz árfolyama. Úgy tűnik ugyanis, a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) számára kimondatlanul is – hiszen, mint vezetői ki szokták hangsúlyozni, nincs árfolyamcélju

Alig akad magyar sonka a hiperekben

A nemzetközi kereskedelmi láncok kínálatában a magyar sonka aránya nem éri el a 27,5 százalékot – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kutatásából. Tojásból is majdnem minden tizedik érkezett külföldről. A magyar termékek aránya a legmagasabb a méznél.

Masszívan nő a lakosság megtakarítása a visegrádi országokban

A járvány miatt nem tud annyit költeni a lakosság. Ennek hatására a jelentős emelkedést mutatott a tavalyi második és harmadik negyedévben a bankbetétek állománya a régiós országokban. Lesz tehát fedezete a lakossági fogyasztás idei felfutásának, amit az uniós átlagnál lényegesen alacsonyabb hazai munkanélküliség is támogat.

Új tanárok is érkeznek a Freeszfe oktatói közé

Öt európai egyetem veheti át az SZFE volt hallgatóit formálisan, a külföldi egyetemek elismerik az eddig elismert krediteket, a régi tanári kar marad. A Freeszfe Egyesület szerint az eddig ismert 150-nél többen is élnének a lehetőséggel, ezért továbbra is tárgyalnak más intézményekkel.