Friss hírek

2023. február 19.17:53

Szép csendben egyre több országban jelennek meg Putyin zsoldosai – Mit keres a rettegett Wagner csoport a világ legszegényebb térségeiben?

Egyre több afrikai országban van jelen a Wagner orosz zsoldoscsoport, és vesz részt közvetlenül azok belső konfliktusaiban. Az érintett, a világ legszegényebb országai közé tartozó országok kormányai saját területük értékes erőforrásaival fizetik ki a zsoldosokat, amelyekből bőven kaphat Oroszország is. Ezzel együtt Moszkva kiterjeszti befolyását e

Kőkemény üzeneteket kapott Putyin Münchenből

A müncheni biztonságpolitikai konferencia korábban az ellenfelek közötti párbeszéd színtere volt, de idén nem ez a helyzet. Első ránézésre a konferencia elsősorban az ukrán háborúval foglalkozik, a szervezők szerint azonban ennél többről van szó: a régi, Nyugat uralta világrendet védő államok és ellenfeleik közötti hatalmi harcról. Káncz Csaba jegy

.A Bayern edzőjének a negyedosztályban a helye.

A szombati Mönchengladbach-Bayern (3-2) meccsen a vendégek edzője, Julian Nagelsmann totálisan kiborult egy kiállításon. A korábbi német válogatott labdarúgó, Didi Hamann, a Sky szakértőjeként nem rejtette véka alá a véleményét.

Vastapssal fogadta osztálya a 19 éves magyar fiút, aki kutyájával segített a törökországi mentésben

A 19 éves Mező Marcell is tagja volt a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának, amely több mint egy héten keresztül kereste és mentette a túlélőket a február 6-i török földrengés után. A középiskolás fiú 5 éves labradorjával, Blackkel dolgozott, miután itthon tagja a Jászberényi Mentőkutyás Szolgálatnak.

Több ezer civil áldozat

Sarkvidéki körülmények között támadnak az oroszok Bahmut-nál. A stratégiai fontosságú település elfoglalása elengedhetetlen az offenzíva folytatásához.

A Fradi első profi edzője a magyar futball egyik legnagyobb agytrösztje volt

Tóth „Potya” István az antifasiszta ellenállás tagjaként rengeteg embert mentett meg a második világháborúban, a lakásán bújtatta Gobbi Hildát vagy a Latabár testvéreket. Mártírként halt meg, idén februárban volt 68 éve, hogy kivégezték. Edzői karrierje olyan forradalmi újításokkal volt tele, amely másoknak eszébe sem jutott. Az 1920-as években már

Csillapodik, de nem szűnik a szél

Vasárnap még viharos széllökésekre számíthatunk. A jövő hétre veszít erejéből a légmozgás, de a hét első napjaiban élénk, néhol erős lökésekre továbbra is számítani kell.