Friss hírek

2020. május 20.08:26

Baromfis össztűz zúdul Brüsszelre a koronavírus-járvány miatt

Példátlan módon a teljes uniós baromfiimport felülvizsgálatára szólította fel Nagy István agrárminiszter az Európai Bizottságot, hogy csökkenteni lehessen a koronavírus-járvány miatti gazdasági károkat. Az európai baromfis szervezetek általános EU-s behozatali stopot sürgetnek. További csapásként a magyar baromfiszektort most egy másik vírus, a mad

Most nem büntetik a bezuhanó jövedelmet a bankok

Több pénzintézet is önként döntött úgy, hogy a mostani válságos időszakban nem vizsgálja, beérkezik-e ügyfele számlájára az elvárt jövedelem. Így legalább a havi díjak nem emelkednek azoknak, akik részben vagy egészben elvesztették munkájukat.

Porták éke, vadászok álomtrófeája: a gyémántfácán

Az utóbbi években tapasztalható, hogy egyre többen kezdenek el díszfácánokat tartani portáikon. Vannak, akik ezt pusztán hobbiból teszik, mások gazdasági megfontolásból is, hiszen a szépen kiszínesedett kakasokat jó pénzért lehet értékesíteni vadásztatás céljára. A fenséges megjelenésű gyémántfácán különösen keresett.

9 millió euróval váltja meg a dízelbotrányban megvádolt vezetői nyugalmát a Volkswagen

Ennyit fizet a vállalat, hogy cserébe lezáruljon az eljárás Herbert Diesst, a vállalat vezérigazgatója és Hans Dieter Pötsch, a társaság elnökével szemben, akiket azzal vádolt a braunschweigi bíróság, hogy jelentős piaci hatással levő információkat tartottak vissza a meghamisított tesztekkel kapcsolatban.