Friss hírek

2020. május 25.07:11

Meg kellett találniuk a szigor és az emberség között az arany középutat

A hajléktalan embereknek és az őket ellátóknak is nehéz döntéseket kellett hozniuk a koronavírus-járvány miatt. Az intézményekben szigorú szabályok léptek életbe, hogy az emberek ellátása megmaradhasson. A Máltai Szeretetszolgálat szakembere részletezte, hogyan érinti a járvány a fedél nélkülieket és az őket befogadó intézményeket.

Serényen emelik díjaikat a bankok

Több pénzintézet is önként döntött úgy, hogy a mostani válságos időszakban nem vizsgálja, beérkezik-e ügyfele számlájára az elvárt jövedelem. A járvány tombolása sem tartotta vissza azonban a bankokat attól, hogy tovább drágítsák a bankszámlákat.

Három hónapja kezdődött a krach – hol tart a forint a globális deviza-roncsderbiben?

Úgy érzed, gyenge a forint? Akkor nézd meg, hol tart ehhez képest a cseh korona, a brazil reál vagy a török líra. De még Norvégia vagy Kanada sem úszta meg, jelentősen leértékelődött fizetőeszközük a vírusválság által okozott tőkepiaci krach közepette. Az is érthetővé válik, miért fordulnak mostanában sokan az aranyhoz.

Romániában a vezetékes internetkapcsolatok háromnegyede képes nagy sebességű adatátvitelre

Romániában 2019 végén az 5,3 millió vezetékes internetkapcsolat háromnegyede, azaz 3,9 millió kapcsolat lehetővé tette a nagy sebességű, másodpercenként 100 Megabit (Mbit/s) sebesség fölötti adatátvitelt – derült ki a román távközlési hatóság statisztikájából, amelyet hétfőn ismertetett a román média. A statisztika szerint 2018-hoz mérten négy száz

Zivataros napok elé nézünk

A következő napok időjárását a hazánktól keletre található hideg légörvény határozza meg. Hatására többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.