Friss hírek

2020. június 16.07:43

Véget érhet a Trump-korszak

A novemberben esedékes amerikai elnökválasztásra vonatkozó legújabb statisztikák egyértelműen Joe Biden demokrata jelölt győzelmét vetítik előre Donald Trump republikánus elnökkel szemben. A The Economist a vasárnap kiadott legfrissebb statisztikái alapján azt valószínűsíti: 83 százalék, hogy Biden nyeri az elnökválasztást.

Egy napra megvalósult a lehetetlen

Az év eleji 60 dollár fölötti szintekről április közepére 20 dollár alá, majd egy napra az eddig lehetetlennek tartott negatív tartományba, mínusz 40 dollár közelébe zuhant a WTI olaj ára, hogy aztán május végére 35 dollár fölé emelkedjen. Mi történt az olajpiacon? Mit tehet ilyenkor egy professzionális befektető? Hosszú Ferenccel, az OTP Alapkezel

Átlátszó plexifalak, üres asztalok és 15 perces értekezletek – ezt írják elő védekezésként a járványhelyzet után a cégeknek

Van, ahol a nyár végéig is kitart a home office, az innovációs és technológiai minisztérium pedig ajánlások sorával próbálja felkészíteni a cégeket, hogyan fogadják a visszatérő dolgozókat. Átlátszó plexifalakat is kellhet telepíteni, az értekezleteket pedig 15 perc alatt megtartani.

"Ha 500 ezer forint nem is, egy köszi járt volna"

A szociális szféra dolgozói nem kapnak az egészségügyi alkalmazottaknak járó 500 ezer forintos juttatásból, de még jobban fáj nekik, ha semmibe veszik őket, pedig a járvány idején ők is a frontvonalban harcoltak. A szakszervezetük még csak választ sem kapott megkeresésére a kormánytól.

Hétvégére újra itt a strandidő

A felettünk lévő sekély ciklon a hét második felében kelet felé mozdul el. Egyre kevésbé lesz hatással időjárásunkra. A hétvégén több napsütésre és kevesebb csapadékra van kilátás.