Friss hírek

2023. június 22.06:53

Az "utolsó egy kilométer" – a fentarthatóbb áruszállítás jövője

Nem kérdés, hogy sorsdöntő időszakot él az emberiség: bár az üvegházhatású gázok mértéktelen kibocsátásával már elindítottuk a klímaváltozást, emissziónk csökkentésével még mérsékelhetjük annak súlyosságát, következményeit. A pozitív változásoknak számos területet kell érinteniük az energiatermeléstől az iparon át a mezőgazdaságig.

Milyen megtakarításra kell extra adót fizetnem?

Július 1-jétől a jelenlegi 15 százalékos kamatadó mellett 13 százalékos szociális hozzájárulási adót is kell fizetni a betéti kamatok és az újonnan vásárolt értékpapírokból keletkező kamatjövedelmek után, vagyis a teher 28 százalékra nő. Nem minden megtakarítást sújt az új adó, és lehetőség van ennek elkerülésére is. Összegyűjtöttük a legfontosabb

A jövő városi áruszállítása

Nehéz elképzelni, milyen lesz az áruszállítás egy, vagy akár több évtized múlva. Egy dolog azonban biztos, mindenképpen szükséges lesz a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, hiszen ezzel nemcsak a Föld, hanem a városlakók is jól járnak.

Kínos kérdésekkel tanítottuk az utca emberét

Rengeteg embert érint, mégis sokaknak van helytelen információja az aranyérről. Az utca emberét kérdeztük a témában, akik szókimondóan, néha szórakoztatóan adtak a válaszokat a népbetegségről. Tanulságos.

Putyin már kész átlépni minden határt – Moszkva merényletre készült az Egyesült Államokban

Szövevényes kémdráma játszódott le az Egyesült Államokban alig néhány évvel ezelőtt. „Az Illegálisok” az amerikai társadalomba tökéletesen beépülve kémkedtek Oroszországnak, amíg az FBI informátora fel nem dobta őket. Ez példátlan lépésre késztette a Kremlt: olyan tervet akartak végrehajtani, ami soha nem látott mélypontra taszította volna az ameri

Milák nagy bejelentése, Van der Poel bombaformája, és az aggódó német tekintetek

Milák Kristóf bejelentette, hogy nem indul az úszó-világbajnokságon mentális és fizikális problémák miatt. Mathieu van der Poel szenzációsan ment a Belga körön, és nagy célokkal várja a Tour de France-t. Írtunk a német válogatott aggasztó formájáról is, ami egyre nagyobb nyomás alá helyezi a játékosokat és Hansi Flicket.

Elmarad az éjszakai felfrissülés

Az ország nagy részén nem süllyed 20 fok alá a hőmérséklet a leghűvösebb órákban sem, mely komoly megterhelést jelent az emberi szervezet számára.