Friss hírek

2023. július 1.06:46

Megtaláltuk a társasjátékok tökéletes kapudrogját

A Kuruzslók Quedlinburgban ideális bevezető: könnyen tanulható, változatos, izgalmas, nem túl hosszú, és nem kell egymással kitolni, de közben mégis lehet felszabadultan örülni a másik balszerencséjének. Az utódját is kipróbáltuk, amelyben egy kocsmát kell üzemeltetni.

Zatykó József 90 éves

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Zatykó József gyümölcsnemesítőt, kutatót, aki 1957-től nyugdíjba vonulásáig, 2003-ig dolgozott a fertődi kutatóállomáson. Ő nemesítette a Fertődi hosszúfürtű piros ribiszkét és a Fertődi 1 fekete ribiszkét. A Mate Gyümölcstermesztési Kutatóközpont fertődi állomásán családja és kollégái mellett volt tanítván

Az éghajlatváltozás okozhatta a tömeges halpusztulást Thaiföldön

Az éghajlatváltozás arra készteti a természetes vizeket, hogy planktonvirágzással ellensúlyozzák a felmelegedést, ebbe azonban belefulladnak a halak. Végső soron az éghajlatváltozásra vezethető vissza egy szakértő szerint az a planktonvirágzás, amely több ezer hal pusztulását okozta Thaiföld déli, Chumphon nevű tartományában, egy 3-4 kilométeres pa

A Robinhood még több embert bocsát el

A Robinhood, az amerikai online brókercég a hírek szerint 7%-kal csökkenti teljes munkaidős alkalmazottait, ami körülbelül 150 alkalmazottnak felel meg. A mostani létszámcsökkentés a harmadik elbocsátás a Robinhoodnál 2022 óta. Tavaly áprilisban először 9%-kal, majd ugyanezen év augusztusában további 23%-kal csökkentették a létszámot.

Puccs-matek Oroszországban

„A Prigiozsin-zendülés a történelmi mintázatoknak megfelelően és nem azokkal szembe menve zajlott le”.

Eljutottál már ide vagy te még józan vagy?

Egy rendesen megépített egyedi billentyűzetért akár százezer forintot is ki kell fizetni. Persze, feláldozhatjuk az időnket és a józan eszünket is, hogy olcsóbban legyen teljesen testreszabott perifériánk a számítógéphez.

Délutántól megszaporodnak a zivatarok

Hazánk felett egy gyenge hidegfront vonul át a hétvége folyamán. Eleinte a déli és középső területeken, majd vasárnap már a keleti tájakon számíthatunk elszórtan záporok, zivatarok kialakulására.