Friss hírek

2023. augusztus 28.06:48

Már nem a nyeles csirke a menő

Valamikor a gyerekek a nyeles húst, vagyis a sült vagy rántott csirkecombot szerették, ma viszont már a nuggets a menő. Nem véletlen, hogy világszerte a KFC idén piacra került kicsontozott csirkerögje a sláger, a gyorsétteremlánc forgalma ennek köszönhetően 5 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban.

Lassan kint vagyunk a gödörből? Rendkívül derülátóak lettek a magyarok az anyagiakkal kapcsolatban

A GKI Gazdaságkutató által az EU támogatásával végzett felmérés szerint augusztusban érezhetően javultak a magyar lakossági és üzleti várakozások, így a GKI konjunktúra-indexe öthavi csúcsára jutott fel. Az év nyolcadik hónapjában a cégek viszonylag kedvező foglalkoztatási és áremelési szándékai érdemben nem változtak júliushoz képest

Szeptembertől dupla pénz bukható azonnal

Az eddig 10 millió forint helyett szeptember 1-jétől 20 millió forint az azonnali átutalás összeghatára. Ennyi pénz mehet tehát át néhány másodperc alatt – akár egy tévesen, vagy kifejezetten megtévesztésként megadott elérhetőségre. Fontos tudni, hogy ilyenkor a bank moshatja kezeit. Mutatjuk, mit tehet, aki aggódik, vagy pórul járt.

Magyar kivándorlóknak: Stockholm talán szebb, mint Göteborg, de magasabb is a lakbér

A svéd lakáspiacra már megérkezett a tél, a lehűlés igen látványos. Ez egyelőre csak az új beruházásokra vonatkozik, a használt otthonok forgalmára és a lakásbérletekre kevésbé. Ott ugyanis épp a saját tulajdonú lakások magas ára miatt egyre több a bérlőjelölt. Ebből pedig az következik, hogy a bérleti díjak egyáltalán nem csökkennek, aminek egyált

40 fokos hőséggel zárul a hőhullám

Hétfőn a nyugati megyékben már felfrissül a levegő, a csúcshőmérséklet már 30 fok alatt valószínű. Az Alföldön viszont tovább tombol a hőség, helyenként 40 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet.