Friss hírek

2023. szeptember 4.06:30

Búcsúzunk, Ádám, hiányozni fogsz

Végtelenül kedves ember volt, a magyar média egy roppant széles világlátású, művelt és humoros újságírót veszített el. A tudományos-technológiai újságírás is sokat köszönhet neki, sokakat inspirált közérthető, de szakmai cikkeivel, tudásával és társadalmi érzékenységével.

Pogátsa Zoltán: Azonnal le kéne állni azzal, hogy több gyerekre van szükség

Jelenleg nem látszik, hogy mi húzhatná ki Magyarországot a gödörből, ugyanis a vágtató infláció és a magas kamatkörnyezet miatt a fogyasztás és a beruházások mértéke is visszaesett, noha éppen ezek pörgethetnék fel a gazdaságot - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus. A szakember szerint a kormányzat

Németország lenyűgöző modernista lakóházai és gyártelepei – az egyszerű is lehet nagyszerű

Az emberiség a legkülönbözőbb típusú épületek közt élik a mindennapjaikat: egy átlagos, városban élő magyar alig néhány órán belül historizáló, szecessziós, két világháború közti modern, vagy épp kortárs épületekkel is találkozhat, amiknek a puszta utcai arcát nézve igen nehéz eldönteni, hogy mi történhet a falai mögött.

A vegán kriptomogul, Sam Bankman-Fried kenyéren és vízen él a börtönben

Gyógyszerei mellett vegán étrendjének megfelelő ételt sem kap a börtönben a bukott kriptomogul, Sam Bankman-Fried, panaszolta ügyvédje.  Az egykori kriptomilliárdos, Sam Bankman-Fried manapság egy brooklyni börtönben tengeti napjait és készül a tárgyalására. Augusztusban már meg kellett jelennie a bíróságon, akkor ártatlannak vallotta magát a csalá

Budapest fánkká válásának ötven éve

Ötven év alatt több mint háromszázezerrel csökkent a fővárosiak száma. A népességfogyás egyenlőtlenül oszlott meg a kerületek között: hétben többen élnek, miközben a Belváros lakóinak száma a harmadára zuhant. A belső kerületek és az egész főváros népességvesztése ugyanakkor egyáltalán nem baj.