Friss hírek

2023. szeptember 4.18:01

Miért adnak közpénzt a vállalatoknak?

Jellemzően azok a cégek pályáznak és nyernek, amelyek eleve termelékenyek, beruházásokat végeznek és nagyobbak, mint az átlagos magyar vállalat. Mélyreható változásokat viszont nem generál az ingyen tőke.

Nagyon apró lépésekben halad Ukrajna visszafoglalása

Az ukrán erőknek a becslések szerint mintegy 250 négyzetkilométernyi területet sikerült visszafoglalniuk ellentámadásuk során, miközben Oroszország mintegy százezer négyzetkilométernyi ukrán területet tart megszállva a 2014-ben elcsatolt Krím félszigettel együtt, mely önmagában mintegy 27 ezer négyzetkilométert tesz ki.

Egy volt KDNP-s fizetett propagandista veszi át az Index videó rovatának vezetését

Az Index videó rovatának előző vezetőjével történt gyors szerződésbontás után ma, hétfőn kiderült, ki veszi át a rovat irányítását. Az új rovatvezető korábban 12 milliót kapott a KDNP-től a politikusait népszerűsítő propagandavideók készítésére, miközben a HírTV az ellenzék lejáratásával foglalkozó Informátor című műsorának volt az egyik fontos arc

Świątek nem tudja, miért esett vissza a játéka, Djokovic már készül az amerikai közönségre

Iga Świątek három szettben kikapott Jelena Ostapenkótól a US Open 4. fordulójában, amivel biztossá vált, hogy Aryna Sabalenka lesz az új világelső a nőknél. Továbbjutott Coco Gauff, Karolína Muchová és Sorana Cirstea is. A férfiaknál Ben Shelton továbbjutása meglepetés, a többi esélyesebbnek tartott játékos megoldotta a feladatát, Novak Djokovic, T

A hét végéig biztosan kitart a strandidő

A következő napokban ismét melegszik időjárásunk. Szerdától egészen a hét végéig nyárias hőmérsékletre és száraz időre van kilátás. Változás legkorábban a jövő héten érkezhet.