Friss hírek

2023. október 12.06:54

Gyömbérlé, a folyékony csodaszer

A közönséges gyömbér egy olyan gyógynövény, melynek gyökerét fogyasztjuk. Számtalan jó tulajdonsága mellett C-vitaminban, magnéziumban és káliumban gazdag.

Támadásba lendült az orosz hadsereg, Washington elengedheti Ukrajnát - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Több szektorban támad az orosz hadsereg: Zaporizzsjában Robotinét akarják visszavenni, Harkivben Kupjanszk a cél, Donyec megyében pedig Avgyijivka bekerítése zajlik. Közben olyan utalás jött Washingtonból, ami azt jelentheti, hogy akár el is engedhetik hamarosan Ukrajnát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

Idén már csak a csoda segíthet a magyar gazdaságon

Minimális az esélye annak, hogy idén ne essen vissza a magyar gazdaság teljesítménye – figyelmeztettek a Világgazdaságnak nyilatkozó elemzők, akik szerint az elmúlt hetekben egyértelműen romlottak a kilátások.

Nyugdíjra gyűjtene? Figyeljen a költségekre is!

Az idősebb korukra takarékoskodók számára nagyon fontos, hogy akire a pénzüket bízzák, az szépen gyarapítsa azt. Nem mindegy azonban a költségszint sem. Érdemes nézni a teljes költségmutatót (TKM), mert az megmutatja, mekkora hozamot kell a konstrukcióban elérni ahhoz, hogy egyáltalán keletkezzen valamekkora plusz a megtakarításon.

Nagy változás, megtalálták a hatodik alapízt

Az édes, a savanyú, a sós, a keserű és az umami után jöhet egy újabb alapíz, melyet a nyelvünk elkülönülve érzékelhet, legalábbis kutatások ezt támasztják alá. Bizonyos helyeken már most odavannak ezért az ízért.

Több száz majomkoponyát foglaltak le a párizsi reptéren fél év alatt

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren hét hónap alatt 718 állati koponyát foglaltak le, köztük 392 védett főemlősét. A francia reptéren majdnem mindennap találnak a csomagok között állati koponyákat, amelyek nagy része Afrikából, főleg Kamerunból érkezik az országba. Ezeket aztán – ha nem kobozzák el őket – többségében az Egyesült Államokba száll

Menetrend szerint érkeznek a Szerencsejáték-milliók Patakyhoz, Tiborcz közelébe és Szijjártó testvéréhez

Bő félmilliárd forintot szórt szét az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége, méghozzá zömében már jól ismert, NER-kedvenc vállalkozásoknak. Ezek évek óta visszatérően és rendszeresen megkapják a maguk sokmilliós szponzorpénzeit: a kormányfő vejéhez közeli érdekeltség éppúgy, mint Szijjártó Péter testvérének vagy éppen az Edd