Friss hírek

2023. október 18.06:48

A palesztinokért akartak tüntetni, nem a Hamász mellett, de Orbán szavára azonnal lépett a rendőrség

Az október 13-án betiltott tüntetés szervezője a Telexnek azt mondta: a palesztin és a zsidó civilek megölését is el akarták ítélni, és ki akartak állni a szabad Palesztina mellett. A TASZ szerint a rendőrségnek nem a miniszterelnök utasításait, hanem a jogszabályokat kellene követnie.

Pierce Brosnan hamarosan a saját hangján, magyarul szól ki a tévéből és a szinkronszínészek nem tehetnek semmit

A telefonos kisasszonyoktól a liftkezelőkön át a színészekig a mesterséges intelligencia (AI) térhódításáról beszélgettünk Victor Tamás Mátéval, az Oxfordi Egyetem mesterséges intelligencia szakos hallgatójával. Tamás szerint a valódi AI-forradalom a következő két évben inkább a háttérben fog zajlani, de az is nagy változásokkal jár majd.

Még nincs ott, 1 pont a litván válogatott ellen

A magyar labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott Litvánia vendégeként a kaunasi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így bár csoportja élén maradt, nem bebiztosította be részvételét a kontinensviadalra.

Gombaszépségversenyt tartottak

Hét végén a Magyar Természettudományi Múzeum a Magyarhoni Gombász Egylettel együttműködve megtartotta szokásos őszi gombakiállítását, melyen gombaszépségversenyt is rendeztek. Erre saját gyűjtésű gombákkal nevezhettek a látogatók.

A klímaváltozás miatt nincs elég anyateje a jegesmedvéknek

Sok jegesmedve szervezete nem tud elegendő mennyiségű vagy megfelelő minőségű anyatejet előállítani a felmelegedés miatt. A Torontói Egyetem kutatói közzétettek egy tanulmányt, amelynek keretében azt vizsgálták, a tengeri jég csökkenése jelentős hatást gyakorol-e a szoptató jegesmedvék tejtermelésére. A kutatás során a kanadai Hudson-öböl nyugati r