Friss hírek

2024. január 21.18:03

Miért is törlik el a művészettörténet érettségit?

Szinte a semmiből érkezett tavaly decemberben az MTA közleménye a művészettörténet tantárgy és érettségi megszüntetéséről, hiszen egy 2020-as döntést bíráltak. A kritika azonban így is jogos lehet, mostanáig ugyanis nem hangzott el érdemi kormányzati indoklás a változtatásról. Mi állhat a háttérben?

Új bejelentést kaptak a magyar nyugdíjasok

A kormány hivatalosan is lejjebb hozta az idei GDP-növekedési várakozását. A friss szám azért érdekes, mert pont annak a határán billeg, hogy a nyugdíjasok jogosultak lesznek-e a prémiumra. Ennek apropójából összeszedtük, hogy 2024-ben mire számíthatnak a nyugdíjasok, a nyugdíjemelés, a 13. havi nyugdíj mit is jelent majd számukra a gyakorlatban.

Letesztelték a Lidl 4500 forintos whiskyjét: Nem vészes, nem innám magamtól, eszembe sem jutna

Egy ismert, általában whiskyk kóstolásával foglalkozó TikTok csatorna videósai megkóstolták a Lidl 4500 forintos bourbon whiskyjét. Az ital nem aratott osztatlan sikert, az egyik kóstoló közepesen hulladéknak nevezte az italt, azt azonban elismerték, ezzel együtt, leginkább ár/érték arányban azért annyira nem rossz, lehetne rosszabb.

Itt mindenkinek elment az esze? a Hoffenheim drukkerei kiakadtak Szalai klubváltása miatt

Mint megírtuk, az SC Freiburg a hivatalos oldalán jelentette be, hogy az idény végéig kölcsönvette Szalai Attilát a Hoffenheimtől. A magyar válogatott védő klubváltása alaposan kiakasztotta a Hoffenheim szurkolóit, akik a közösségi médiában, a hivatalos bejelentésről közzétett bejegyzés alatt írták le az őszinte véleményüket ezekből szemezgettünk.

Válogatott meghívót érhetnek Solanke góljai

Miután Harry Kane a nyáron a Bayern Münchenhez igazolt, sok angol szurkoló attól tartott, hogy nem lesz hazai futballista a Premier League legeredményesebb csatárai között. A szezon felénél úgy tűnik, nem lesz igazuk, hiszen Dominic Solanke élete formájában futballozik, és még az is elképzelhető, hogy az AFC Bournemouth támadója újra bekerül az ang

13 fokig melegszik az idő

Változékony időben lesz részünk a jövő héten, frontokkal tarkított napok elé nézünk. Jelentős enyhülés kezdődik, a hét közepén tavaszt idéző hőmérséklettel, azonban viharos szél és záporok törnek borsot az orrunk alá.