Friss hírek

2024. február 13.07:01

Mi lesz az angol fonttal?

Ellentmondásos adatok jelentek meg az angol gazdaság állapotáról: az infláció nem lassul kellőképpen, a gazdaság talán recesszióban van, a Brexit elhúzódó negatív hatása sújtja az exportot, de közben a munkanélküliség alacsonyabb a vártnál. Izgalmas időszak előtt állnak az angol font iránt érdeklődő befektetők.

Megbuktak a nők, ujjongnak a feministák

Magyarország két legfontosabb női közjogi személyisége bukott meg az elmúlt néhány napban. Hiába üdítő változás, hogy a tetteknek következménye van, örömre kevés ok van: sokak szerint a hatalom nők szoknyája mögé bújva hárítja a felelősségét, miközben az a kevés nő is elveszítette a közjogi hatalmát, akinek eddig volt.

Egy vegán testépítő, aki már a profi ligában versenyezhet

Malina Schwager ezentúl a legnagyobbakkal egy ligában versenyezhet. A vegán testépítő megszerezte az IFBB profi kártyát, ami a legmagasabb szintet jelenti ebben a sportban. Malina ráadásul naturál testépítő, vagyis nem használ semmilyen szintetikus kiegészítőt, fizikumát kizárólag a természetes táplálkozásnak és a kemény munkának köszönheti. Vegán

Az infláció alapján nyugodtan ráléphetne a gázpedálra a jegybank

Két dologban nagyon különbözni fog az idei év a tavalyitól: az egyik a reálbérek növekedése, a másik a beruházások a felfutása a csökkenő kamatok és uniós források megnyílásának köszönhetően – erről beszélt a Bruttó legújabb adásában Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője, aki szerint 2024 a növekedésről fog szólni.

A biztosítási díj felét is megspórolhatja márciusban – mutatjuk, mit kell tennie

Szerződések tízezreit mozgathatja meg, hogy most először évfordulón kívül, márciusban is felmondhatják az ügyfelek a lakásbiztosításukat, és szabadon újat köthetnek. Több biztosító már elindította a kampányát, amivel a váltásra és a maradásra egyaránt ösztönzik az ügyfeleket, akiknek február 15-ig tájékoztató levelet is kell kapniuk az új lehetőség