Friss hírek

2024. március 25.07:02

Zálogház az autóknak – a most lebukott Cash4Car tevékenysége és rejtélyes háttere

Az MNB betiltott és feljelentett egy céget, ami magas kamatok mellett pénzt kölcsönzött olyanoknak, akik zaciban náluk hagyták az autójukat. Ez a zálogház azonban úgy működött, mintha valaki felvenné a pénzt, de továbbra is hordaná az aranygyűrűjét. Csehországban legális volt a modell, de a magyar jegybank lecsapott a Cash4Carra.

Úgy érzi, átverték? Könnyebben juthat a pénzéhez

Ha a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a panaszos javára dönt, de azt a bank, biztosító vitatja, akkor az idén már az elmarasztalt intézménynek kell pert indítania. Minden költséget is ő áll. Kétmillió forintig akkor is kötelezheti fizetésre a pénzügyi szolgáltatót a PBT, ha az nem tett alávetési nyilatkozatot.

Már a világ legnagyobb vagyonkezelője is a tokenizáció felé kacsintgat

A világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock megtette az első lépést a tokenizáció felé.  A vállalat elindította első tokenizált alapját egy nyilvános blokkláncon, ezzel is jelezve elkötelezettségét a pénzügyi technológiák iránt. A BlackRock USD Institutional Digital Liquidity alap, amelyet az Ethereum blokkláncon bocsátanak ki, fontos állomás a

Simicska fia említette, hogy a Fidelitas tagja, gyorsan ki is zárták

Kizárják a Fidelitasból Simicska Lajos fiát, Simicska Ádámot – közölte 2017 márciusában a kormánypárt ifjúsági szervezetének vezetője. Az egykori kormányközlei nagyvállalkozó fia 2006-ban lépett be a Fidelitasba, 2017. március 25-én pedig felfüggesztették tagságát, és azért akarták kizárni, mert egy interjúban arról beszélt: szerinte a Jobbik győz

Még egy hűvös nap

Hétfőn is folytatódik a hideg levegő beáramlása a Kárpát-medencébe. Keddtől azonban a megerősödő délies széllel már enyhébb légtömeg érkezik.