Friss hírek

2024. június 27.07:05

Orbán ellenzése mellett dönthetnek az uniós csúcsvezetőkről

A múlt héten egy informális találkozón még nem jött létre az elvi alku, de azóta úgy tűnik, az EP-s középpártok megállapodtak a tisztségekről, amelyekről hivatalosan a csütörtökön kezdődő állam- és kormányfői csúcstalálkozón kell megegyezni. A magyar kormány Von der Leyent nem támogatja, és Ukrajna ügyében is lehetnek vitái Orbánnak.

Amerikai katonák könnyített eljárással kaphatnak magyar rendszámot

Európa biztonsági helyzete, a háború kockázatai is napirendre kerültek a budapesti amerikai nagykövettel folytatott megbeszélésemen - írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán szerdán. Közben David Pressman eredményes egyeztetésnek nevezte a találkozót az X-en megjelent tájékoztatójában.

Miért nem lehet nekünk európai nyugdíjunk?

A jegybank szerint az uniós, határokon átnyúló nyugdíjmegtakarítás legnagyobb akadálya az, hogy az embereknek nincs igényük erre. A MNB elemzése arra jutott még, hogy a szolgáltatók pedig a jelenlegi szabályozás mellett nem látnak üzleti potenciált a páneurópai termékben.

Tavaly több mint 29 milliárd forintot hagytunk a közjegyzőknél, ebből 10 milliárd forint lett a nyereség

Az országban működő több mint 300 közjegyzői iroda 29 milliárd forintnál is nagyobb árbevételt ért el 2023-ban – derült ki az rtl.hu összesítéséből. Az adózott eredmény 10 milliárd forint felett alakult, azaz az irodák tulajdonosai osztalékként vehetik ki a bevétel harmadát. A kamara szerint ugyanakkor ez az összeg nem tekinthető tiszta nyereségnek

Top 8 látnivaló Keszthelyen

A város, amelyet egy cseh sörfőző család és a Festeticsek tettek naggyá, máig őrzi régi patináját. Keszthely számos izgalmas látnivalót tartogat, a híres kastély mellett például az ország egyik legszebb fasora és legfurcsább makettje is itt található.