Friss hírek

2024. augusztus 23.06:33

Kamala Harris: Előre, nem hátra

A jelöltséget elfogadó beszédében Harris alelnök sötét fenyegetésként ábrázolta Donald Trump esetleges visszatérését, ami szerinte a múltba repítené vissza az országot. Kiállt Ukrajna mellett, ahogy amellett is, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát, a palesztinoknak pedig joguk van az önrendelkezéshez.

Törzsvendéget tiltott ki szállodáiból a Danubius

A férfi állítja, jobbító szándékkal küldött jelzéseket az általa tapasztalt szabálytalanságokról, a szállodalánc szerint viszont olyan pszichés terhet rótt a munkatársakra, amivel már a mindennapi munkavégzést is akadályozta.

Egyre rosszabb a helyzet a gazdaságban

Ismét egy olyan adatot tett közzé a KSH, ami a vártnál is sokkal rosszabb lett. A visszaeső építőipari teljesítményről és ipari termelésről, megugró inflációról és gyengélkedő bolti forgalomról, valamint gazdasági növekedésről árulkodó számok után a gazdaság egyik motorját jelentő beruházások is döbbenetes mínuszt mutatnak.

Nagyot fordul a világ Amerikában, ha Kamala Harris nyer - lakásfronton is

Az Egyesült Államokban is nagy a lakáshiány, a beruházások ott is lelassultak, a lakhatási költségek közben nagyon megugrottak. Nem csoda, ha a választópolgárokat könnyű elkápráztatni a lakáskérdés megoldását célzó ígéretekkel. Döntő lehet novemberben az elnökválasztáson, hogy ebből mennyi reális és mennyit hisznek el az amerikaiak milliói. Az inga

A legzöldebb beruházás: a klímaváltozás ellen a természet helyreállításába fektet az MNB

Az MNB a WWF Magyarországgal együttműködésben a legzöldebb megoldás mellett döntött: a természetes élőhelyek helyreállításával nem csupán a karbonellentételezés terén tesz lépéseket, hanem sokrétűen szolgálja a környezeti biztonságot, és vállalati klímastratégiájába hiteles elemként építi be a biodiverzitás védelmét.

Igazi mélyrepülés! A Libertadores-kupa megnyerése után a kiesés ellen küzd a Fluminense

Azok után, hogy tavaly novemberben a Fluminense megnyerte a Libertadores-kupát, néhány hónappal később szinte minden összeomlott a riói gárdánál. A 2024-ben gyakorlatilag folytonos hullámvölgyet június végén elégelte meg a klubvezetés és megköszönte az eddigi sikeredző munkáját. Fernando Diniz távozásával egyidejűleg Thiago Silva személyében új vez

Az évszakváltó frontnak még nyoma sincs

A következő front hétfőn közelít meg minket, addig nyugodt, száraz, egyre melegebb időre van kilátás. A jövő hét elején magasabbra nőnek a gomolyfelhők, de markáns változás ezután sem lesz.