Tech hírek

2024. február 24.15:43

Már szét is szerelték a Xiaomi 14 Ultra-t

Ha esetleg lemaradtál volna róla, a Xiaomi még az MWC előtt bemutatta legújabb zászlóshajóját, a Xiaomi 14 Ultra-t, amely globálisan is megvásárolható lesz. Nos, Kínában nem vártak sokáig, és már szét is szerelték az újdonságot, így most jobban szemügyre vehetjük azt. Bár a 14 Ultra hasonlóan néz ki, mint elődje, számos belső változtatással büszkél

Újraindítás nélkül lehet majd frissíteni a Windows 11-et

A Windows 11 ősszel érkező idei frissítése egy igen jelentős fejlesztést fog hozni a rendszer foltozásának menetébe is - derült ki a héten. Ezek szerint ugyanis a Windows 11 2024-es Frissítés néven megjelenő új verzióra úgy lehet majd felrakni a Microsoft által kiadott javításokat, hogy azok életbe lépéséhez nem kell a gépeket újraindítani.

Két jeges törpebolygón is geotermikus aktivitást mutatott ki a James Webb-űrtávcső

Egy amerikai kutatócsoport a Southwest Research Institute vezetésével bizonyítékot talált arra, hogy a Kuiper-öv két jeges törpebolygóján, az Erisen és a Makemake-n hidrotermális vagy metamorf tevékenység zajlik. A felszínükön észlelt metán arra utal, hogy meleg, vagy éppenséggel forró geokémiai folyamatok mennek végbe a kőzetmagjukban, ráadásul je

Ember vagy AI – Te kitalálod melyik?

Ezt a kérdést tettem fel Susan Kosti médiaművésznek, amikor megmutattam neki a következő képeket. Zsuzsó, munkái során, lépten nyomon találkozik a mesterséges intelligenciával, így nem csoda, hogy kevesebb mint fél perc alatt az összes helyes választ tudta. Az AI és a művészet kapcsolatáról beszélgettünk.

Mesterséges intelligenciát használ a magyar kutatócsoport által fejlesztett mezőgazdasági robot

Mintaoltalom minősítésben részesült az a mesterséges intelligenciával ellátott kisméretű robot, amelyet a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának kutatócsoportja fejlesztett. Az autonóm irányítású eszköz felismeri a környezetének különböző paramétereit, az összegyűjtött adatokkal pedig felhő alapú tárolást végez.