Tech hírek

2024. október 15.16:13

Ismeretlen objektumot talált a NASA a Marson

Minden eddiginél tisztább felvételt készített a Perseverance Mars-járó a vörös bolygóról. A képek alapján kiderült, hogy a Marson rengeteg kékes árnyalatú szikla található, amelyek az égitest korai kérgének maradványai lehetnek.

A megszólalásig hasonlít

Az élethű hamisítás, a deepfake a mesterséges intelligencia (MI) fejlődésének egyik nem kívánt mellékterméke lett. A képek után már itt vannak a hangok és a videók is, egyre inkább megingatva a bizalmat a digitális médiaállományok hitelességében.

Bemutatták az első ultraalacsony bemeneti késleltetésű Bluetooth-technológiát

Az Lg Electronics a Razerrel és a MediaTekkel együttműködve bemutatta a világ első Bluetooth-technológiával működő ultraalacsony bemeneti késleltetéssel rendelkező (Bluetooth Ultra-Low Latency, Bt Ull) játékkontrollerét. A 2024-es Lg webOs Summit keretében megtartott eseményen a forradalmi 1 milliszekundumos input lag technológiát egy Lg webOs okos

Még jobb lesz a Samsung különleges tévéje a The Frame

A The Frame exkluzív kínálata újabb gyönyörű képzőművészeti alkotásokkal gazdagszik. A Samsung és a Musée d’Orsay egyedülálló együttműködésének köszönhetően a The Frame TV felhasználók a párizsi múzeum 25 remekművét jeleníthetik meg otthonukban. Auguste Renoir Bál a Le Moulin de la Galette-ben, Paul Cézanne A Sainte-Victoire hegy, Vincent van Gogh

Nyilvánossá vált Kína űrprogramja

Kína kedden bemutatta közép- és hosszútávú nemzeti űrtudománnyal foglalkozó fejlesztési programját, amely 2050-ig hivatott meghatározni az ország nemzeti űrtudományos küldetéseinek és űrkutatásának tervezését – jelentette a kínai állami média.