Friss hírek

2022. december 11.18:03

Kimondta a milliárdos magyar cégvezér: válság jön, csak még nincs neve

Újabb válságként kell tekintenünk arra, ami közeleg a gazdaságban, bár még nincs neve, de fel kell készülnünk – mondta a Videoton Holding pénteki évzáró rendezvényén Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója. A pesszimista kilátások ellenére a hazai nagyvállalat jó évet zárhat idén és 2023-ra is erőteljes növekedést terveznek.

Emberi ürülék boríthatja a boltok önkiszolgáló pénztárait

Egy lehangoló kísérlet azt bizonyította, hogy mennyire mocskosak lehetnek olyan mindennapos közösségi használati tárgyaink, mint amilyen például a bolti önkiszolgáló pénztár, a mozgólépcső kapaszkodó korlátja, vagy éppen az irodai számítógép billentyűzete.

Hétfőtől ismét kamatot emel az állam

December 12-étől több lakossági állampapírt is magasabb kamattal lehet vásárolni. Az Egyéves Magyar Állampapír és a Kincstári Takarékjegy is az eddigi 7 százalék helyett 9 százalékot fizet, a kétéves futamidejű Kincstári Takarékjegy II. kamata 9,5 százalékra nő. A jelek szerint nem állt meg a lakossági pénzkivonás az állampapírokból, menekül a pénz

Ukrán partizánok gyújthattak fel egy krími orosz katonai bázist

Az orosz megszállás alatt lévő Krím félszigeten működő ATES ukrán "partizánmozgalom" jelentkezett vasárnap egy orosz katonai bázis felgyújtójaként. Eközben újabb hírek érkeztek az Odessza megye elektromos infrastruktúráját ért orosz támadásról. Akár hónapokba is telhet mire helyre áll a szolgáltatás.

Hiába a százmilliárd eurós csomag, Németország nem teljesíti NATO-kötelezettségét

Évekkel ezelőtt vállalták a NATO tagállamai, hogy 2024-re a bruttó hazai termék (GDP) legalább 2 százalékára növelik védelmi kiadásaikat. Brüsszeli értékelések szerint erre különösen szükség lenne az Ukrajna elleni orosz háború nyomán. Németország még évekig nem lesz képes erre.

Babosék nyerték a dubaji tornát

A csaknem másfél éves szünet után a héten visszatért Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó nyerte meg párosban a dubaji keménypályás tenisztornát. A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes kettős a vasárnapi döntőben magabiztosan, egy óra alatt verte a Katerina Volodko, Magdalena Frech ukrán-lengyel duót a 100 ezer dollár öss