Friss hírek

2023. április 30.07:04

Sűrű hét volt, mindenkit leváltottak, de Varga Juditnak járt a sör

Igazán mozgalmas hetet zárt a hazai közélet: miközben Budapest vezetése egyre erőteljesebben kongatja a vészharangot, a héten jelentős lépéseket tettünk az uniós pénzek felé. Sorcsere történt a MÁV-Volán-csoport vezetőségében és leváltották a vezérkari főnököt is, pénteken pedig megérkezett háromnapos budapesti látogatására Ferenc pápa.

Hatalmas aknákon lépked a kormány 2023-ban

A héten váltak ismertté az államháztartás idei első negyedéves részletes adatai. Vizsgálódásaink azt mutatják, hogy több olyan folyamat is van a 2023-as költségvetésben, amelyek aggodalomra adnak okot. Miközben számtalan negatív kockázatot tudunk azonosítani az idei évet illetően (elsősorban a gyengén muzsikáló áfabevételeket érdemes kiemelni), add

Egyensúlyban a család és a méhészet

Laduver Tamás hódmezővásárhelyi méhésszel beszélgettem tavaly ősszel arról, hogyan méhészkedik, és miként vágott bele ebbe a szép, de nehéz szakmába. A 34 éves fiatalember mellékállásban foglalkozik méhekkel, főállásban pedig a hódmezővásárhelyi önkormányzat köztisztviselője, 2021 óta pedig méhegészségügyi felelősi feladatokat is ellát.

Keleten még lehetnek viharok

Vasárnap a Dunántúlon már alapvetően napos idő várható, a keleti területeken viszont erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, arrafelé elszórtan záporok, zivatarok is kialakulnak.