Friss hírek

2023. augusztus 6.06:41

Kiütötte a forint a Balatont is: Görögországban, Máltán és Spanyolországban is olcsóbb lett idén nyaralni

A tavaly őszi vészkamatemelést követően nyárra igencsak megerősödött a forint, az infláció ugyanakkor továbbra is extrém magas maradt. E két hatás eredményeként pedig sokat romlott a belföldi utazások ár-érték aránya, ha külföldi nyaralásokkal vetjük össze őket.

Támadnak a kullancslegyek, és a lány bögöly is lesben áll…

Bár a kullancshoz szinte semmi közük, elnevezésük jól jelzi, hogy nem valami kedves, szerethető állatról van szó. Állattartó telepeken is gyakoriak, ám a kutyák és az emberek is egyre többet szenvedhetnek tőlük a jövőben, mivel gyorsan terjednek, hiszen a változó éghajlat kedvező számukra. És itt van még a bögöly is a nyár termetes vérszívója…

Az ingatlan megvéd az inflációtól?

Inflációs világunkban nagy kérdés, mi véd a pénzromlástól. Német közgazdászok világszerte jelentős ingatlanár-emelkedést jósolnak. Ez azonban régiónként eltérő lehet, Kelet-Európában például átlag feletti. Országokon, régiókon, sőt még a városokon belül is nagy különbségek alakulhatnak ki.

A szerencsejáték árnyoldala: a hirtelen jött pénz és ami mögötte van

Gyakorlatilag lehetetlen egyik napról a másikra milliárdossá válni - kivéve persze, ha valaki a szerencsejátékkal próbálkozik és elképesztően nagy szerencséje is van. De vajon tényleg boldoggá tesz a hirtelen jött pénz vagy sokkal inkább örökre tönkreteheti a nyertesek életét? Utánajártunk a szerencsejáték örömteli és kevésbé örömteli oldalának!

Eskügyári! – 360 lóerős aszfaltszaggató Golf

Tuningolni itthon annyira nem egyszerű, legalábbis ami a hivatalos részét illeti. Bármilyen apróságért ugorhat a forgalmi, kivéve, ha a változtatások hivatalosak. Lehet egy 360 lóerőre húzott Golf hivatalos? Minden megoldható!

Délkeleten is búcsút intünk a hőségnek

Hazánk teljes területén jelentősen visszaesik a hőmérséklet, 30 fok alatti maximumot mérhetünk a következő napokban. A jövő héten fokozatosan anticiklon hatása érvényesül, többórás napsütésnek örülhetünk.