Friss hírek

2023. augusztus 31.18:06

Kiszivárgott: 20 ezer fős orosz elitegység készülődik, több országban jöhet nyílt katonai beavatkozás

20 ezer fős különleges műveleti csoportot tervez létrehozni az orosz katonai hírszerzés (GU vagy GRU), azzal a céllal, hogy átvegyék a Wagner csoport közel-keleti és afrikai érdekeltségeit – tette közzé az információt egy jól értesült orosz Telegram-csatorna. Oroszország ezzel a "leplezett" külföldi katonai tevékenység helyett lényegében a nyílt ka

Jövőre jön a magyarok egyik kedvenc autója

Miközben a kategória autóinak legtöbbje odaveszik, mert a vevők egyre nagyobb része preferálja az aszfaltterepjárókat, a Volkswagen lát fantáziát egy új Passatban, amelyet a Škoda fejlesztett. Mi már ültünk a B9-es Volkswagen Passatban.

Megnyílt a föld Chilében

Chilében a heves esőzések és földcsuszamlások után az ország egyes részeit elöntötte a víz. A fővárostól, Santiagótól délre fekvő Santa Cruzban a hatóságok szerint a város 90 százaléka víz alatt áll. A heves esőzések után egy nagy lyuk tátong a földben Chile csendes-óceáni partvidékének egyik lakónegyedében.

Nyárias idővel veszi kezdetét az ősz

Kezdődik a meteorológiai ősz. Melegedés zajlik, 31 fokot is mérhetünk. A hétvége két napja közül a vasárnap lesz mozgalmasabb, a többórás napsütést követően ekkor már elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak.