Friss hírek

2024. január 1.11:00

Mibe fektessünk 2024-ben?

Milyen éve lesz a tőkepiacoknak 2024-ben? Mibe érdemes tenni a pénzünket? Szakértő elemzőinket arra kértük, hogy adjanak konkrét, jól lekerekíthető ötleteket a 2024-es év vonzó befektetési lehetőségeiről.

Mit éreznek a Magyarországról hiányzó unokák?

Raskó Gabi Hoztok nekünk túrórudit? című könyve külföldön élő magyar családok történeteit mutatja be. A családjával Balin élő szerzővel többek közt arról beszélgettünk, ő mit tanult a többi család történetéből, hogyan adaptálódtak a gyermekei az új otthonukhoz, illetve hogyan segíthetnek az országot elhagyóknak az itthon maradó szeretteik.

Az Egyesült Államokban már elkezdődött a klímavándorlás

Mintegy 3,2 millió amerikai már lakhelyet váltott az éghajlatváltozás, az időjárás jelentette egyre nagyobb kockázat miatt. A klímavándorlás gazdasági hatásai immár tetten érhetők: az érintett területek ingatlanpiacát, valamint gazdasági, kereskedelmi lehetőségeit is befolyásolja a folyamat. A klímavándorlásra rendszerint inkább csak egy jövőben vá

Kitart a normálnál jóval enyhébb idő

A megszokottnál több fokkal enyhébb az idő, az esernyőkre azonban gyakran szükségünk lehet a következő napokban. Lehűlés a hét legvégén, jövő hét elején érkezhet.