Friss hírek

2023. december 31.07:11

Pigmenthiányos herék

Fehér színű, élő herék előfordulását írták le méhészeti folyóiratukban a  svájci Agroscope Méhkutatási Központ munkatársai. Ilyen esetről a szakirodalom eddig még nem tett említést.

Ártalmasak az egészségre az illatosítók

Az illatosítók együttes hatása hosszú távon növelheti a légúti megbetegedések kockázatát, migrént, szem- és torokirritációt okozhat, megzavarhatja a hormonrendszer működését.

Két új vegán képzést is indít a világ legnevesebb főzőiskolája

A világhírű gasztronómiai és vendéglátói képzésekre szakosodott intézmény, a Le Cordon Bleu két új vegán főzőtanfolyamot indít Londonban. A három hónapos képzésekre akár a teljesen kezdők is jelentkezhetnek. A tanfolyamok közül az egyik a vegán főételekre, míg a másik a növényi alapú péksüteményekre, desszertekre fókuszál. A képzéseket a növényi ét

Eljutni az Antarktiszra, 24 országot felfedezni egy nászúton - a legjobb utazás-cikkek 2023-ban

Körbehajóztuk az óceánokat, beszámoltunk az új angol uralkodó koronázásáról, nászutasokat követtünk Latin-Amerikában és közben az összes fontos utazási hírről beszámoltunk a Startlap Utazás rovatán, mialatt kvízekkel szórakoztattuk az olvasókat. Íme, a 2023-as áttekintés, amiben bemutatjuk az év legolvasottabb, legfontosabb, legizgalmasabb cikkeit.

2023 az egyik legpocsékabb éve volt a magyar gazdaságnak

Kínkeserves éve volt a magyar gazdaságnak 2023. Az első fél évben recesszióban ragadtunk, az év egésze pedig az utóbbi 30 év harmadik legnagyobb gazdasági visszaesését hozza, ha a mezőgazdaság véletlenszerű felhúzó hatásával nem számolunk. A jó hír, hogy jövőre ennél csak jobb jöhet.