Friss hírek

2024. január 9.06:49

Miben van Lázár János?

Nem indul újra egyéniben 2026-ban, jelentette be a miniszter. Korábban ragaszkodott ahhoz, hogy egyéniben akar nyerni, és nem listáról akar bekerülni a parlamentbe. Politikusi karrierjében pedig már eddig is többször belengette, hogy hátralép, lemond, kiszáll. De hogy jön ide Hódmezővásárhely?

A csodabogyó

A Mecsekben vagy a Keszthelyi-hegységben sétálgatva különös növényekre lehetünk figyelmesek. Főleg a téli időszakban, a lombtalan erdőben tűnhetnek ki örökzöld leveleikkel és piros bogyóikkal.

További szenvedéstől és eutanáziától mentettek meg 10 kísérleti malacot

Egy coloradói laboratóriumból szabadult ki tíz kísérleti malac a Heartwood Haven állatmenhely jóvoltából. Megmentőik nem tudják, pontosan milyen teszteket végeztek rajtuk, de egy dolog biztos: most már békés életük lehet. Tíz malacot mentett ki a Heartwood Haven állatmenhely egy coloradói állatkísérleti laboratóriumból. Az állatok körülbelül kétéve

Taroltak a kötvényalapokba fektetők

Világszerte jelentősen estek a kötvényhozamok 2023-ban, a december pedig csak ráerősített ezekre a folyamatokra. Jól teljesítettek a tőzsdék is. A kötvényalapokba fektetőknek pedig eljött végre a Kánaán. Két pocsék év után kiugró nyereséggel zártak itthon a rövid- és a hosszúkötvény-alapok is.

Belgorodot lövi az ukrán tüzérség, bekeményít az orosz belső elhárítás - Híreink az ukrán frontról kedden

Ukrán tüzérségi támadás érte az éjjel a határ menti Belgorod várost. London szerint Oroszország újabb kémelhárító szervezetet hozott létre. A kijevi kormány szerint elesett a fronton Arman Oszpanov, az orosz VDV páncélozott erejének vezetője. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

11 grafikonon a BUX csodálatos éve

Nagyszerű éve volt a BUX indexnek a tavalyi, de a világrekord nem jött össze, az utolsó hetekben egy másik tőzsdeindex nagyon megindult. Aki magyar részvényeket tartott, busás jutalmat kapott – dollárban majdnem másfélszeresére nőtt a vagyona értéke. Ráadásul senki sem nevezi még túlértékeltnek a hazai piacot.