Friss hírek

2024. február 10.18:20

Német lap: a Nato koordinálná az ukrajnai fegyverszállításokat

A Nato azt tervezi, hogy átveszi az Ukrajnának szánt fegyverszállítások koordinálását, annak ellenére, hogy a szervezet egészen idáig mindig azt az álláspontot hangsúlyozta, hogy Kijev támogatása a tagállamok egyéni, szuverén döntése – legalább is erről ír a Handelsblatt diplomáciai és politikai forrásokra hivatkozva, amelyet az Unian szemlézett.

Még több honosított focista jöhet a válogatotthoz?

A világ labdarúgó-szövetségei már évtizedek óta aktívan kutatják a honosítható játékosokat, akik erősítést jelenthetnek egy-egy nemzeti válogatottnak. Végre mi is élünk ezzel az eszközzel.

Orosz csapás a tisztikarra

Az orosz csapatok péntek este csapást mértek egy kávézóra Harkov megyében, ahol ukrán tisztek lakomáztak Olekszandr Szirszkij új főparancsnoki kinevezésének hírére.

Tűz és víz voltak, de éltették egymást – Hajsza a győzelemért (filmajánló)

Közel fél évszázad telt el azóta, hogy az 1970-es évek közepén Niki Lauda és James Hunt a Formula–1 történetének egyik leghírhedtebb csatározását vívta, és már annak is több, mint tíz éve, hogy Ron Howard vászonra vitte az osztrák és az angol világbajnok legendás párharcát. Az Oscar-díjas rendező alighanem minden idők legjobb autóversenyzős moziját