Friss hírek

2024. május 24.06:45

Tiborczékhoz terelhetik a diákhiteleseket

Tavaly ősszel olyan törvénymódosítást fogadtak el, mely kötelezi a Diákhitel Központot, hogy adja át több százezer diák adatait a Magyar Fejlesztési Banknak. Az időközben politikai pályára lépő volt vezérigazgató szerint azonban a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bank lehet a végállomás.

Feszültség az észt határon, Lengyelország katonai beavatkozást fontolgat - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Oroszország tegnap önkényesen navigációs bójákat távolított el az észt-orosz határon. Lengyelország fontolgatja, hogy saját légvédelmi eszközeivel elkezdi lelőni az orosz rakétákat Ukrajna felett. Az orosz hadsereg három szektorban is nyomul előre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

A műtőben odavetették a fájdalmával birkózó kismamának, ha most itt sírni fog, én kiküldöm

Sevcsik-Magyar Anna túlélte a túlélhetetlent. Nyolc alkalommal volt várandós, és ebből öt kisbabának adhatott életet. A legmélyebb gyászát olyan teremtő energiává alakította, amivel több ezer születendő gyermek és család életét mentette és menti meg 2015 óta. Egy Magyarországon egyedülálló civil szervezet, az Élet.Érzés alapítója és vezetője.

Már emelkednek a lakásárak

Budapesten lendült be leginkább az ingatlanpiaci 2024-ben, itt a legnagyobb a forgalombővülés, ami azért érdekes, mert itt mutatkoznak először a lakáspiac mozgásának irányai. Az ingatlanpiac élénkülése nyomott hagyott az árakon is, a fővárosban az átlagos négyzetméterár 5 százalékkal emelkedett. Megjelentek a befektetők is.

Sötét üzelmekre készülnek Magyarországon a kínai minisztérium emberei?

A kínai hatóságok igyekeznek nagyon erős kontrollt gyakorolni a külföldön élő és tanuló kínaiak felett, az eszközökben pedig nem válogatnak. A legsötétebb üzelmeket pedig pontosan az az ártatlannak látszó kínai minisztérium bonyolítja, amelynek vezetőjével rendészeti egyezményeket kötött a magyar kormány.

Már 10 éve, hogy Orbán Viktor az EP-választási kampányban telefonbetyárkodott egy kicsit a választókkal

Tíz évvel ezelőtt is nagyban zajlott az Európa Parlamenti választás kampányának utolsó felvonása. Azonban akkor még jóval "személyesebben" kampányolt a Fidesz, és Orbán Viktor sem titokban járta az országot. A kampány keretében például Orbán Viktor személyesen hívott fel több választót is – persze ezt nem mindenki hitte el, hiába érkezett teljes va