Friss hírek

2024. június 15.18:26

Vigyázz, mit tankolsz, milliós kár lehet a vége: egyre többen futnak bele, oda lesz a kocsi motorja

Olvasónk családtagja AdBlue-t töltött az autójuk tankjába, és mivel nem tudta, hogy ezt tilos, elindult a kocsival, ami párszáz méter múlva leállt. Az eredmény milliós kár és egy motorcsere. Elmagyarázzuk miért nem szabad soha az üzemanyagtartályba tölteni az AdBlue folyadékot. Emellett végigvesszük, mi történik, ha benzint tankolunk dízeles autóba

Átírta az infláció a középkorúak anyagi helyzetét

Vegyes képet mutat a bevételek alakulása a 30-59 éves korosztályban. A K&H biztos jövő felmérés alapján a válaszadók 52 százaléka növekedésről számolt be, közel 35 százalékuknál nem történt változás, 13 százalékuknak pedig kevesebb jutott az elmúlt egy év során. Akiknek nőtt a jövedelme, azok átlagosan 43 ezer forintos többletről számoltak be.

High-Tech Suli program: Öt helyett hat nyertes

A korábbi negyven után idén hat iskola nyert támogatást a High-Tech Suli (HTS) programban idén. A kormányzat által stratégiai partnerként kezelt oktatás költségvetésébe úgy ömlik a pénz, hogy az iskolák nem győzik elkölteni az állam által biztosított, soha el nem apadó forrásokat: nem csoda, hogy az ágazat világszínvonalú teljesítményét a

Jönnek a hidrogénhajtású Volánuszok Budapest elővárosaiban

A Volánbusz új mérföldkőhöz érkezett a hidrogénmeghajtású autóbuszok üzemeltetése és zöldflottájának bővítése terén. A társaság 267,2 millió forintos támogatást nyert a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Busz Program pályázatán, melynek keretében 2026-ban elindítják első saját hidrogénüzemű buszukat Budapest elővárosaiban.

Küszöbön a kánikula

Egyre melegebb és szárazabb levegő önti el a Kárpát-medencét, péntekig napról napra egyre magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála. Csapadéknak kicsi a valószínűsége, kezdetben elvétve még lehet egy-egy zápor.