Friss hírek

2024. július 1.18:27

"Az én pártom Buda" – Őrsi kilép az MSZP-ből

Őrsi Gergely, a II. kerület újraválasztott polgármestere napról napra jobban ódzkodik a pártpolitikától, kiábrándítónak tartja, hogy az ellenzék már többet beszél arról, ki kivel fog össze, mint a várost, országot érintő ügyekről. Interjú látványpolitizálásról, a főpolgármester-választásról és persze Budáról.

Mi lesz veled Dunaferr? Csődben a Liberty Steel ostravai gyára, amelytől már szabadulnának az indiaiak

Eladná a csehországi Ostravában meglévő gyárát a Dunaferrt megmentő és tulajdonló Liberty Steel. A brit–indiai vállalat, amely nélkül lehet, ma Dunai Vasmű sem lenne, továbbra is megszenvedi az acélárak mélyrepülését. Ezzel a cégnek a térségben Dunaújvárosban és a romániai Galatában lévő üzeme marad a birtokában, igaz, mindkettő félgőzzel működik.

Az éjjel miattunk ért véget? – elvárások és médiazaj a magyar válogatott szereplése kapcsán

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-szerepléséről azért nehéz bármit is írni, mert a közeg szinte egyáltalán nem tud konszenzusra jutni azzal kapcsolatban, hogyan kellene megítélni ezt a teljesítményt. Siker? Kudarc? Papírforma? Ha pedig valaminek a mivolta is kétséges, nehéz a lehetséges okokról beszélni. Mégis úgy tűnik, érdemes szót ejteni az elvár