Friss hírek

2024. július 2.06:38

Még Donald Trumpot is képes lehet elbűvölni az új NATO-vezér, de egy ember van, akivel nem köt alkut

Széles mosolya, rugalmassága, emberközelisége a védjegye a holland miniszterelnökséget a NATO főtitkári székére cserélő Mark Rutténak. De ha kell, tud nagyon kemény is lenni. Minden képességére szüksége is lesz a belülről és kívülről is nyomás alatt álló katonai szövetség élén.

Kevés Škoda van ekkora bajban

Sokkal drágább Škodákból is többet lehet eladni, mint a Scalából, amelynek a Fabia, a Kamiq és az Octavia közé szorítva kell felszínen maradnia. De innen szép nyerni, amiben a modellfrissítés segíthet a 150 lóerős motorral tesztelt kompakt autónak.

Gólyafészket láttál? Küldd el az MME-nek az adatokat!

Idén zajlik a 8. nemzetközi, egyben 15. hazai országos fehérgólya-felmérés, amelyben bárki részt vehet. Az MME kéri, hogy ha gólyafészket lát, küldje el nekik az adatokat. A következő két hét, tehát július első fele a legfontosabb időszak, hiszen a fiókák már nagyobbak, de még a fészekben állnak, így könnyű a számlálás.

Több Európában található amerikai támaszponton rendeltek el magasabb készültséget

A hétvégén több Európában található amerikai katonai támaszponton is fokozott készültséget rendeltek el, miután két amerikai tisztviselő szerint komoly aggodalmak merültek fel egy esetleges terrortámadás miatt. A létesítmények védelmének szintjét a második legmagasabb szintre emelték, ami azt jelenti, hogy az érintett bázisokon mindenki készenlétbe

Nem a pocakos tábornok Orbán Viktor egyetlen háklija

A pocakos tábornoknál már csak a tetovált egyenruhás idegesíti jobban Orbán Viktort, derült ki pontosan nyolc éve, mikor ismét bekapcsolva maradt egy mikrofon a miniszterelnök közelében egy tisztavatás közben. A kormányfő ezúttal a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak eskütételén méltatlankodott egy tetovált lábú végzős miatt,