Friss hírek

2024. október 21.06:52

Kong a kuka: nehezen indul be a biohulladék szelektív gyűjtése

Egy átlagos magyar egy hét alatt 50-90 dkg biohulladékot termel. Ehhez képest ott, ahol már elindult a biohulladék szelektív gyűjtése, az emberek mindössze harmada kért biokukát, és ők is csak hetente 30 dekányi szemetet dobnak bele. Pedig ijesztő mértékben fogy a termőtalaj Magyarországon is, amit a biohulladékból származó trágyával legalább részb

Nagy változás jön a rezsicsökkentésben, több százezer háztartást érint majd

November közepén egy új lakossági villamosenergia tarifatípust hoz létre az Energiahivatal, és ez a kulcsfontosságú döntés kinyitja majd az ajtót a merev lakossági rezsicsökkentési rendszer átalakítása előtt – derült ki a Portfolio minapi Energy Investment Forum konferenciáján. Ez azért lesz jelentős lépés, mert a most bruttó 36 forint körüli rezsi

Kína a Japán útra lépett

Lassuló gazdaság, deflációs veszélyek, rossz gazdasági szerkezet, kedvezőtleg demográfiai tendenciák. Pár éve Japánról lehetett mindezt elmondani, most Kína jellemzői ezek.

Informatikai rendszerek ütemezett karbantartása a Telekomnál

A Magyar Telekom ütemezett informatikai karbantartása 2024. október 22-én indul, ami ideiglenes hozzáférési problémákat okoz a Telekom alkalmazásokban. A lakossági ügyfélszolgálat korlátozottan működik, de a mobil és otthoni szolgáltatások változatlanul elérhetők lesznek.

Marad a napsütés, amíg a szem ellát

Az ország nagy részén egész héten folytatódik a napos, száraz időjárás. A térségünket megközelítő frontok csak átmeneti felhősödést okozhatnak a nyugati tájakon.