Friss hírek

2020. május 28.08:23

Mégsem indultak amerikai űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra

A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak a floridai űrállomásról az amerikai asztronautákat a Nemzetközi Űrállomásra szállító SpaceX magánvállalat űrhajóját.

Az űrutazást a trópusi vihar és a tornádóriadó miatt szombatra halasztották.
Az Egyesült Államok űrkutatási és űrhajózási hivatala (NASA) nem önerőből, hanem Elon Musk magánvállalkozásá

Koronavírus – Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban

Az olaszországi járvány gócpontjaként ismert Lombardia tiltakozik a tartomány határainak további lezárása ellen, miközben a dél-olaszországi Szardínia és Szicília vírusztesztet sürget az esetleges beutazóktól. A halottak száma ismét száz fölé emelkedett egy nap alatt a polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint. A halottak száma túllépte a

Megmondjuk, hogy mennyi van még hátra az életedből!

Európában az emberek egyre egészségesebbek és mind tovább élnek, mégis jelentős az egyenlőtlenség a férfiak és a nők, kelet és nyugat, a gazdagok és a szegények között - állapítja meg európai egészségügyi jelentésében a WHO.

Béren kívül zsebre vághatja a cég az adócsökkentést

A kormány mellett az idén a járvány is megviccelhette a cafeteriásokat. Hiába választották például az adómentes óvodai juttatást, ha nincs óvoda. A SZÉP-kártyás változásokra is érdemes lenne mindenkinek reagálni, de egy felmérés szerint csak minden hatodik munkavállalót nyilatkoztatnak újra a cégek.

Pesszimista a Fidelity, komoly esélyt ad a második hullámnak

Mintegy 60 százalékos valószínűséget ad a Fidelity International annak a forgatókönyvnek, hogy lesz második fertőzési hullám ősszel, amelyet még nem tudnak teljes mértékben kézben tartani az országok. A világ nagy mértékben függ majd Kínától, ahol pozitív növekedés várható a járvány ellenére is, 1,2 százalék a Fidelity alapszcenáriójában. Az EU gaz

A rendőrség hallgat Dzsudzsák karanténszegéséről, amikor Orbán Facebook-on lebuktatta

A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat. A labdarúgó május 6-án érkezett vissza Magyarországra, 14 napig nem hagyhatta volna el kijelölt lakóhelyét, de ezt nem tartotta be; 12 nappal hazaérkezése után egy Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött fotó mutat

NB I: ezért kapott pirosat az újpesti védő a Fradi ellen

A Ferencváros szerdán 1–0-ra nyert az Újpest FC vendégeként a labdarúgó NB I 20. fordulójából elhalasztott találkozón. Az összecsapás hajrájában Dzenan Burekovicot, a lila-fehérek játékosát kiállította a pályafutása első derbijét vezető Berke Balázs. Íme, miért!

Vasárnap már lehet, hogy fázni fogunk

A hét második felében is változékony időre van kilátás. A legtöbb felhőre és csapadékra vasárnap számíthatunk, akkor a csúcshőmérséklet helyenként a 15 fokot sem éri el.