Friss hírek

2023. július 21.17:59

Hahó, tusványosiak! Valaki köszönjön meg valamit Kósa Lajosnak, mert nagyon vágyik rá!

A NATO-ról, a svéd csatlakozásról és Ukrajnáról beszélgetett Tusványoson Kósa Lajos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Kósa szerint Zelenszkij sem mondott szpászibát, és a NATO sem köszönte meg nekünk, hogy teljesítettük a vállalt feladatunkat. Szalay-Bobrovniczky szerint elismer minket a NATO.

Küszöbön az összeomlás: 341 ezer magyar nyugdíjas kerülhet a tönk szélére 2023-ban

Magyarországon 1,75 millió lakost, a magyarok 18,4 százalékát fenyegeti az elszegényedés és társadalmi kirekesztődés kockázata. Az Európai Unión belül 95,28 millió lakost érint ez a probléma, arányuk 2020 óta szinte változatlan, 21,6 százalék. Míg Európa számos országában a 20 év alattiak vannak nagyobb arányban kitéve az elszegényedés kockázatának

A HírTV-n nevet az egész brit sajtó, eközben mégis vizsgálatot indít a Médiatanács a hamisítás ügyében

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság két bejelentést is kapott az ukránok elleni gyűlöletkeltés miatt, így a médiahatóságnak mégis foglalkoznia kell majd az orosz-ukrán háború egyik eseményéről szóló botrányos HírTV-s tudósítással. Eközben sokasodnak az esettel a brit sajtóban foglalkozó cikkek és már egy uniós politikus is fölkapta az ügyet.

Megelégelte az izmozást Amerika: katonai intézkedést tesznek a Perzsa-öbölben

Folytatódik az iráni erők problémás gyakorlata a Perzsa-öbölben, kereskedelmi hajók közlekedését zavarják különböző módokon. Legutóbb július elején történt incidens, akkor tüzet is nyitottak amerikai tankerekre. Washington megelégelte a gyakorlatot, katonai jelenléttel védené a hajózási útvonalakat - írja a Business Insider.

Buszon venne jegyet? 70 százalékkal fizethet majd többet

Közel 30 százalékkal emelik Budapesten a vonaljegy árát, de aki buszon venné meg, annak a mostani 350 forint helyett 600 forintot kell fizetnie szeptembertől. Budapest főpolgármestere szerint ez az ára annak, hogy a bérletek ne dráguljanak.