Friss hírek

2024. július 3.06:42

Átírhatja a brit politikát a toryk megsemmisülése

A kutatások szerint a 2010 óta kormányzó toryk esélyei tovább romlottak, rémálmuk – amely szerint a Nigel Farage-féle Reform UK a jobboldal legnagyobb erejévé válhat – ma már egyáltalán nem elképzelhetetlen. A Munkáspárt pedig történelmi győzelemre készülhet, noha támogatottsága nem sokat nőtt az öt évvel ezelőtti történelmi vereség óta.

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően

Sarokba szorítják a nagy kártyatársaságokat

Nem fogadta el az amerikai szövetségi bíróság a Visa és a Mastercard által a kiskereskedők számára ajánlott díjcsökkentést, mert azt nem érezte elégségesnek. Az elutasított ajánlat 30 milliárd dollárba került volna a kártyatársaságoknak, de azok további engedményekre kényszerülhetnek.

Új járat indult Kantonba és Hszianba, augusztustól már hét légi összeköttetés lesz elérhető Kína és Budapest között

Június utolsó hetében két új kínai járatot köszöntöttek a budapesti repülőtéren: elindult a közvetlen Kanton-Budapest és Hszian-Budapest légijárat. Az újdonságokhoz augusztusban csatlakozó Budapest-Shenzennel együtt már összesen hét közvetlen utasjárat lesz elérhető Budapest és Kína között.