Tech hírek

2023. augusztus 9.15:13

Még okosabbak lesznek a Galaxy Watch órák

A Samsung jól ismert okosóráit további funkciókkal vértezik fel. Ősszel érkezik a beépített hőmérőalkalmazás és a WhatsApp is még több lehetőséget nyújt majd a felhasználóknak életük digitális irányításában – a telefon zsebből előkapása nélkül is. A 2023 őszén érkező Thermo Check alkalmazás a Galaxy Watch-be épített infravörös technológiára alapul.

Az ASUS mostantól nem engedi a bootloader felnyitását a Zenfone esetében

Az Asus úgy tűnik nem szeretné, ha a felhasználók teljesen egyedire szabják telefonjaikat. Több, a technikai támogatással kapcsolatba lépő felhasználó szerint a Zenfone 9-en a bootloader feloldása le van tiltva, és a Zenfone 10-en egyáltalán nem is fog működni. A bootloader feloldása lehetővé teszi a rajongók számára, hogy alacsonyabb szinten módos

Újra holdra szállnak az oroszok

Az Európai Űrügynökség kiszállt a programból, de az oroszok így is elindítják szondájukat a Holdra, a tervek szerint pénteken lövik fel a rakétát Moszkva mellől.

Roland Berger: a használt akkumulátorokat újra kellene hasznosítani!

A jelenlegi és a jövőbeni szabályozások a használt és a leselejtezett akkumulátorok fenntarthatóbb kezelését követelik meg. A Roland Berger legfrissebb tanulmánya szerint az akkumulátorok újrafeldolgozásuk és a másodlagos felhasználásuk révén jelentősen csökkenthetik környezeti lábnyomukat.

Hiteles MI-zenét a kamuszámok helyett!

A Google anyacége és a világ legnagyobb forgalmú zenekiadója, az Universal Music tárgyalásokat kezdett a mesterséges intelligencia használatával hamisított zeneszámok elleni, közös fellépésről. Az Alphabet és az Universal Music közötti tárgyalások legfontosabb eleme a művészek hangjainak és dallamainak licenceléséről szól, így a mesterséges intelli