Friss hírek

2024. március 27.06:43

Mit keresett Bolsonaro a magyar követségen?

A volt brazil elnököt börtönbüntetés fenyegeti. Találgatások szerint ezért kereshetett menedéket a magyar nagykövetségen, ahol azután töltött két éjszakát, hogy a legfelsőbb bíróság elrendelte útlevelének bevonását. A 24.hu kérdésére a brazil külügyminisztérium azt közölte: a Bolsonaro ellen zajló nyomozás Brazília belügye.

Újra meglódulhatnak az árak

Az idei év közepére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) prognózisa szerint emelkedhet az infláció. Újabb rossz hír, hogy a magyar gazdaság a korábban vártnál kevésbé nőhet, de a bérek növekedésével is akadhatnak gondok. Ezzel együtt arra számítanak, hogy idén a lakossági fogyasztás lehet a GDP motorja.

Magyar Péter-jelenség: mire érzett rá a közélet új csillaga?

Amióta először bement a Partizán stúdiójába Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyminiszter ex-férje, azóta a csapból is ő folyik, az egészen apatikus magyar közhangulatot pedig mintha felrázták volna. De mit tud Magyar Péter, amit a hivatásos ellenzéki politikusok nem? Hogy építi a brandet és miért működik az új "messiás" kommunikációja?

Nagyszabású design konferencia készül Magyarországon: bemutatkozik a POV Budapest

Ez év szeptemberében egy izgalmas új esemény kerül megrendezésre Budapest szívében, ami a nemzetközi design szcéna leginnovatívabb alakjait hivatott bemutatni. A POV Budapest, Magyarország első design konferenciája, nem csupán egy új platformot kínál a helyi és nemzetközi kreatív közösség számára, hanem egy olyan eseményt is, amely képes formálni a

Nem jósolnak pozitív híreket: a GKI a kormány által gondoltnál magasabb inflációra számít

A magyar gazdaság 2023-ban elhúzódó recessziós állapotba került, miközben az infláció az év végére jelentősen lecsökkent. Nagyon kedvező fordulat történt a külső egyensúlyban, de az államháztartási hiány még növekedett is 2022-höz képest. A GKI nem változtatott a 2024-re 2-2,5%-os növekedést váró prognózisán. Inflációs előrejelzését viszont 5,5%-ra